Vítězné fotografie soutěže Stromy v krajině

 

3.9.2011 proběhlo na zámku ve Slezských Rudolticích slavnostní vyhlášení fotosoutěže, kterou uspořádala MAS Rozvoj Krnovska a Mikroregion - Sdružení obcí Osoblažska.

Celkem se sešlo 70 fotografií od 29 autorů. V kategorii do 15ti let zvítězil Tomáš Zemba ze Slezských Rudoltic, na druhém místě se umístil jeho bratr Vojtěch, na 3. místě skončila Libuše Hořínová ze Slezských Rudoltic. V dospělé kategorii se vítězem stal Petr Česelský z Ostravy, na místě 2. skončil Jan Lozert z Petrovic, na místě 3. Jan Homola z Ostravy. Porota se rozhodla udělit zvláštní ocenění autorům panoramatických fotografií, jmenovitě Leo Dedkovi z Dívčího Hradu, Tomáši Zembovi st. ze Slezských Rudoltic a Antonínu Boudovi z Opavy.

První cenou v obou kategoriích byl fotoaparát, dále jsme rozdávali flash disky, vědomostní hru, mapy, knihy o Osoblažsku a mnoho dalších cen. I ti, kteří se neumístili na prvních místech, obdželi alespň pamětní list a malý propagační balíček. Ceny předávala předsedkyně Mikroregionu - Sdružení obcí Osoblažska a zároveň předsedkyně správní rady MAS Rozvoj Krnovska paní Božena Mruzíková.

Před samotným vyhlášením proběhla ještě obecní akce Rudoltická stopa. Nenáročný pochod vedoucí kolem opravených křížků byl určen především dětem, které na trase odpovídaly na otázky týkající se jejich obce i obcí okolních. Každý účastník po návratu do zámku dostal perníkovou medaili a omalovánky.

Všechny soutěžní fotografie jsou vystaveny na zámku ve Slezských Rudolticích. Zámek je otevřen do konce září vždy v sobotu a neděli.

 

Soutěžní fotografie a fotografie ze slavnostního vyhlášení můžete shlédnout zde:  Fotogalerie